söndag 28 november 2010

Saffransskorpor


Provade att göra saffransskorpor för första gången idag på morgonen och de blev kanongoda.

Receptet kommer från Leilas bok " A piece of cake", men där stod det att man skulle ha 1g saffran, men jag hade bara i 0,5g och det blev ändå väldigt god saffranssmak på dem.

Saffransskorpor
100g margarin
0,5 g saffran
2 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
Smält margarinet tillsammans med saffranet. Häll i detta i en skål och tillsätt äggen och rör om ordentligt. Blanda de torra ingredienserna + sötmandeln och blanda i äggblandningen.
Dela degen i 3 delar och rulla ut till längder och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt.
Grädda mitt i ugnen i 175´c i ca 20 minuter.
Skär i 1,5 cm breda skorpor" och ställ in i den avstängda ugnen och låt de torka tills ugnen är kall.

2 kommentarer:

  1. Saffransskorpor är supergott, jag bakar alltid sånna till jul... det hör liksom till.

    SvaraRadera
  2. Dessa skorpor är jättegoda! Jag brukar inte själv baka såna, men däremot äta :)

    SvaraRadera