fredag 25 februari 2011

Yoda-tårta



Jaha då har man gett sig på det där svåra som kallas modellering ;)
Måste erkänna att jag är ganska nöjd med Yoda ändå.. Lite småskavanker bara, men helheten är helt ok=)
Tårtan innehåller hallon/blåbärmousse och vaniljmousse och är täckt med sugarpaste. Yoda är också gjord i sugarpaste..

lördag 19 februari 2011

Födelsedagstårta.



Gårdagens tårta 10 bitars med blåbärsmousse och vit chokladmousse som fyllning. Blommorna är gjorda i flowerpaste..
Tårtan blev inte riktigt som jag tänkt den, men tjejen som skulle ha den blev jättenöjd och det är ju huvudsaken. Man börjar bli alldeles för självkritisk tror jag ;)

lördag 12 februari 2011

Tårta till converseskorna..

Ja så var då tårtan klar som converseskorna i förra inlägget skulle sitta på.. Det är en doptårta och önskemålen var att den skulle vara ceriserosa och att Tilda skulle stå på tårtan, så självklart gjorde jag så...=)



Tårtan innehåller hallon/blåbärsmousse och vaniljmousse (även denna). Inte jag som väljer fyllningarna, så det är ganska festligt att de senaste tårtorna som jag gjort har haft just denna fyllning, men det betyder väl att den är god också antar jag ;)

Så nu är det inga fler tårtor denna helgen, utan nu ska maken och jag fika på hemmagjorda semlor som står och väntar i kylen, MUMS!!


Trevlig helg på er allihopa!!

fredag 11 februari 2011

Converse-skor




Har sett så många inlägg hos folk som har gjort dessa små babyConverse-skor så nu kunde jag inte låta bli. Har en doptårta att göra till imorgon så då tänkte jag att ett par converse skulle passa perfekt på tårtan..

Det var lite pilligt, men himla roligt att göra dem..

Hittade länk till både mall + steg-för-stegbeskrivning inne hos Bakglädje. Följ bara länkarna i hennes inlägg så hittar ni rätt..




lördag 5 februari 2011

Kalmar FF-tårta


Grannen har precis fyllt jämnt och hans sambo ville överraska honom med en tårta och hans största intresse är fotboll och då främst Kalmar FF, så det fick bli en tårta med deras logga..:)
Innehåller blåbär/hallonmousse och vaniljmousse och täckt med sugarpaste med smak av mörk choklad..

fredag 4 februari 2011

Dagens "Emma-tårta"


Jaa ännu en Hello Kitty-tårta är nu gjord.. :) Tur att man gillar denna lilla katt själv för den är verklkigen omåttligt populär på tårtorna i alla fall:)
Denna tårta är gjord till dotterns ena dagisfröken, för hennes dotter fyller år i dag..=)
Innehåller tobleronemousse och vaniljmousse.
Fortsätter dagen med att göra ännu en tårta, fast denna gången till grannens sambo som precis fyllt år..)
Bild och motiv på den kommer upp under morgondagen:D

onsdag 2 februari 2011

ÄNTLIGEN!!!

Idag har vår ena lokaltidning varit här hemma och gjort ett reportage angående mina tårtor. Var en jättetrevlig reporter och fotograf som var här, så det ska bli spännande att se hur reportaget blir. Skulle visst publiceras nästa lördag..=)
Så jag gjorde en liten snabb tårta igår för att ha något att visa för dem idag och så här såg den ut :)

Innehåller hallon/blåbärsmousse och vaniljmousse. Den får hänga med mig och Elliot upp till vår träff med alla mammor och bebisar imorgon på babykaféet så kan de få gotta sig lite:)


Nu har jag äntligen hittat ett bra Macaronsrecept där de blir himla bra och goda. Men måste erkänna att det har nog tagit 5-6 misslyckade försök av olika recept för att komma fram till detta..
Har från första början utgått från Leilas recept som finns på recept.nu men sen ändrade jag lite i mängden kakao så här kommer min version av hennes chokladmacarons




Chokladmacarons

130g malda hasselnötter
4 äggvitor
0,5 dl strösocker
3 msk kakao
4 dl florsocker

Vispa äggvitorna först på låg hastighet och öka sedan efter hand. Häll i lite i taget av sockret för att behålla spänstigheten på äggvitorna.

Mal hasselnötterna och sikta i florsockret och kakaon och blanda ordentligt. Häll sedan i nöt- och florsockerblandningen i äggvitorna och vänd runt försiktigt tills allt är blandat. Häll upp smeten i en sprits och spritsa ut runda små cirklar, stora som en 5-krona på ett bakplåtspapper. Låt stå och vila i 20 minuter. Sätt ugnen på 150 grader och grädda sedan macaronerna i ca 15 min mitt i ugnen..

Dra av bakplåtspappret från plåten direkt när du tagit ut den från ugnen och låt macaronerna få svalna helt..