Provade att göra saffransskorpor för första gången idag på morgonen och de blev kanongoda.
Receptet kommer från Leilas bok " A piece of cake", men där stod det att man skulle ha 1g saffran, men jag hade bara i 0,5g och det blev ändå väldigt god saffranssmak på dem.
Saffransskorpor
100g margarin
0,5 g saffran
2 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
Smält margarinet tillsammans med saffranet. Häll i detta i en skål och tillsätt äggen och rör om ordentligt. Blanda de torra ingredienserna + sötmandeln och blanda i äggblandningen.
Dela degen i 3 delar och rulla ut till längder och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt.
Grädda mitt i ugnen i 175´c i ca 20 minuter.
Skär i 1,5 cm breda skorpor" och ställ in i den avstängda ugnen och låt de torka tills ugnen är kall.
Saffransskorpor är supergott, jag bakar alltid sånna till jul... det hör liksom till.
SvaraRaderaDessa skorpor är jättegoda! Jag brukar inte själv baka såna, men däremot äta :)
SvaraRadera